Торт «5 ложок» справжня паличка-виручалочка для всіх! Рецепт такого торта настільки простий, що ви запам’ятаєте його з першого разу, навіть не записуючи. З такого коржа можна приготувати різноманітні торти, змастивши його будь-яким кремом або навіть ніжний рулет (повірте, вийде відразу і без проблем).
Рекомендую всім такий рецепт, навіть тим, хто ще ніколи не займався випічкою! Це дуже просто і неймовірно смачно!
Інгредієнти:
- борошно – 5 ст. л.;
- цукор – 5 ст. л.;
- сухе молоко (вершки) – 5 ст. л.;
- 1/3 ч. л. соди (обов’язково погасити оцтом) (можна взяти 1 ч. л. розпушувача);
- 2 яйця.
Приготування:
- Яйця збийте, додайте до них просіяне борошно, молоко сухе (або вершки), цукор і соду, гашену оцтом.
- Деко змастіть маслом, і вилийте тісто.
- Покладіть в холодну духовку, яку потім розігрійте до 180°С. Випікайте в залежності від вашої духовки 10-25 хвилин. Якщо випікаєте корж на великому деку для рулету, може вистачити і 7 хвилин. Слідкуйте за готовністю.
Тісто за своєю консистенцією повинно бути як згущене молоко, повільно литися з ложки. А далі політ вашої фантазії нехай не обмежується.
Такий торт можна їсти, навіть нічим не змащуючи, можна перемастити будь-яким повидлом, всілякими кремами, шоколадом. А в саме тісто можна додавати мак, какао, горіхи, родзинки.
Якщо будете робити рулет, змажте його кремом або повидлом і згорніть рулетом ще гарячим. От і все. Сподіваюся, такий рецепт приживеться у вашій родині, як і в моїй.
Смачного!