Яйця — це дуже корисний продукт для нашого здоров’я. Вони містять в собі велику кількість вітаміну D, а наявність ліпідів дозволяє заміняти поганий холестерин хорошим. Користь яєць пояснюється наявністю в них необхідних людині вітамінів, таких, як: A, D, E, B3, B6, B12, фолієва кислота, холін. А також мінералів і мікроелементів: йод, цинк, кальцій, магній, залізо і фосфор.
Повідомляє dosvitok.if.ua
Але коли ми використовуємо яйця для приготування страв, то очищаємо їх від шкаралупи і просто відправляємо її у смітник. Але це — груба помилка. Насправді, яєчна шкаралупа має велику кількість позитивних для нашого здоров’я властивостей.
Користь яєчної шкаралупи
- Це джерело легкозасвоюваного кальцію;
- Зміцнює зуби і кістки;
- Стимулює роботу кісткового мозку, зокрема, активізує його кровотворну функцію;
- Виводить радіонукліди;
- Джерело мікроелементів, які позитивно позначаються на роботі всього шлунково-кишкового тракту;
- Позитивно впливає на шкіру при алергічному дерматиті.
Взагалі, експерти рекомендують щодня з’їдати по 1,5-3 грами яєчної шкаралупи, для того, щоб відчути всі позивні властивості цього продукту. Ось як використовувати яєчну шкаралупу у різних ситуаціях і для різних цілей.
Гастрит і виразка
Виявляється, яєчна шкаралупа може допомогти при гастриті та виразці. Звичайно, самостійно вона не зможе позбавити вас цих проблем, але допоможе зняти симптоми.
Для того, щоб скористатися цим засобом, вам необхідно добре вимити яєчну шкаралупу, висушити і перемолоти до стану порошку. Далі, змішуємо 1/4 чайної ложки з 2 столовими ложками лимонного соку. Коли шкаралупа повністю розм’якне, змішайте її зі склянкою молока і випийте натщесерце. Все те ж саме необхідно повторити і ввечері, перед сном.
Укріплюємо імунітет і чистимо кров
Шкаралупу 6 яєць необхідно добре вимити і подрібнити. Потім, кидаємо її у 3-літрову банку і заливаємо водою. Відправляємо все у холодильник на тиждень, щоб вода могла увібрати в себе всі корисні речовини.
Потім, рідину необхідно процідити і пити по 2-3 склянки на день. За бажанням, можна додати трішки лимонного соку.
Щитоподібна залоза
Також, яєчна шкаралупа дуже корисна для людей, які страждають від проблем із щитоподібною залозою.
Для приготування такого засобу, вам необхідно помити, висушити та перетерти до стану пудри яєчну шкаралупу 8 яєць. Заливаємо її соком двох лимонів і ставимо все у холодильник, поки маса не стане рідкою.
Далі, додаємо 1 л міцного алкоголю і 1 кілограм меду. Все добре перемішуємо і закриваємо у скляній банці. Залишаємо настоюватися на тиждень, а потім приймаємо тричі на день по 1 чайній ложці.
А ви знали, що яєчна шкаралупа настільки корисна? Будете використовувати її для зміцнення свого здоров’я?