Цю страву можна приготувати тоді, коли кaтастрофічно не вистачає часу. Я завжди готую її 31 грудня, щоб в Новорічну ніч прикрасити стіл оригінальною і смачною стравою.
Курка з картоплею в шашличному стилі – це завжди смачно і актуально. Страва дуже проста в приготуванні, складається з найпростіших і доступних продуктів.
Джерело:ukrainians.today
М’ясо в духовці (за цим рецептом) виходить неймовірно соковитим, з ароматною хрусткою скоринкою: як на мангалі, просто один в один.
Картопля ніжна, розсипчаста, добре прожарена всередині і хрустка зовні – просто смакота.
Маринад для м’яса ми будемо робити з майонезу, часнику, готової гірчиці і оливкової олії: він то і перетворює страву в шедевр кулінарії. Рецепт з розряду найпростіших, тому сподобається навіть тим господиням, яким кaтастрофічно не вистачає часу на приготування.
Склад продуктів
1,5 кілограма курячих стегенець і крил;
1,5 кілограма картоплі;
три головки ріпчастої цибулі (великі);
п’ять зубчиків часнику;
4-5 столових ложок оливкової або соняшникової олії;
дві столові ложки майонезу;
1,5 столових ложки готової гірчиці;
сіль і чорний мелений перець – за смаком;
червона солодка мелена паприка;
зелена цибуля і свіжий кріп – для прикраси.
Курка з картоплею в шашличному стилі: покроковий процес приготування
Три головки ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями: тільки не варто їх робити занадто тонкими.
Всю нарізану цибулю складаємо в миску.
Майонез і готову гірчицю викладаємо в окрему миску, додаємо до них оливкову або соняшникову олія, все ретельно розмішуємо.
Потім в цю ж миску додаємо пропущений через прес часник, солимо і перчимо до смаку.
Розмішуємо все виделкою або вінчиком до однорідної консистенції.
Курячі стегенця і крила промиваємо, а потім розрізаємо на дві частини. Складаємо м’ясо в глибокий посуд.
Заливаємо курку отриманим соусом, відправляємо в цю ж посуд з м’ясом цибулю, все ретельно перемішуємо руками. Найкраще залишити м’ясо на кілька годин, щоб воно добре промаринувалося.
Великі бульби картоплі (краще, якщо вони будуть приблизно одного розміру) промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кільцями: товщина приблизно п’ять міліметрів.
Якщо робити це спеціальним ножем, то готова страва буде не тільки дуже смачною, але і красивою.
Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього спочатку м’ясо з цибулею, а потім картоплю.
Перемішуємо все руками, щоб картопля теж просочилася соком м’яса і маринадом.
Рівномірно розподіляємо всі інгредієнти по листу, посипаємо зверху червоним меленим перцем (паприкою).
Закриваємо деко фольгою, відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, приблизно на 25-30 хвилин.
Через 25-30 хвилин фольгу знімаємо, залишаємо деко з м’ясом і картоплею в духовці ще на 20-25 хвилин. Картопля і м’ясо повинні підрум’янитися і покритися золотистою скоринкою.
Перед подачею на стіл посипаємо готову страву зеленою цибулею або кропом (або будь-якою зеленню, яка є вдома).
Приємного всім апетиту і гарного настрою.