Багато людей хочуть замінити магазинну ковбасу продуктами, які не містять барвників, консервантів та інших штучних добавок. Один з таких натуральних продуктів – в’ялене м’ясо.
Купити шматок хорошого м’яса і приготувати його своїми руками – що може бути краще? Домашнє в’ялене м’ясо – стовідсотково натуральне на відміну від магазинних делікатесів. Воно має великий термін зберігання, коштує дешевше покупної ковбаси або фаршу.
Смак такого продукту можна зробити будь-яким: м’яким, пряним, гострим. На цій сторінці ти знайдеш перевірений покроковий рецепт приготування в’яленого м’яса і рекомендації, як правильно приготувати його в домашніх умовах.
В’ЯЛЕНА СВИНИНА
Щоб в’ялене м’ясо красиво виглядало в розрізі і не пересохло, для приготування краще брати свинячу шию. Рецепт цей для терплячих гурманів, але результат того вартий: байдужим до делікатесу не залишається ніхто!
ІНГРЕДІЄНТИ
2 кг свинини; 500 г солі; 2 ч. Л. суміші перців; 2 ч. Л. насіння коріандру;
4 г чебрецю; 4 г розмарину; 5 лаврових листів;
ПРИГОТУВАННЯ
Промий і обсуши свинину паперовими рушниками. Зріж з м’яса весь зайвий жир.
Подрібни лавровий лист і коріандр, змішай з чебрецем і розмарином. Поперчи м’ясо і натри спеціями з обох сторін.
Поклади м’ясо в контейнер, посип сіллю з усіх боків і відправ в холодильник на 2 дні.
Періодично перевертай м’ясо, щоб воно як слід засолилось.
Через 2 дні дістань свинину з холодильника, промий проточною водою і обсуши паперовими рушниками.
Повторно натри м’ясо залишками спецій, вже без солі. Загорни в чисту суху марлю і підвісь в холодильнику або в іншому провітрюваному прохолодному місці на 2 тижні.
Якщо в’ялити м’ясо в холодильнику, то 2 рази в день (обов’язково!) потрібно перевертати.
В’ялене м’ясо готове! Смачного!
В’ялена свинина в домашніх умовах виходить дуже смачною. Так, на приготування такого м’яса потрібно два тижні, але зате воно зроблено з любов’ю! Погодься, що це краще, ніж їсти покупне, невідомо, як і з чого виготовлене.