Так сир готувала ще моя бабуся: смачнезний домашній сир за родинним рецептом. Готувати досить просто, смак з магазинним не зрівняти
інгредієнти:
- півтора літра молока
- півтора кілограма сиру
- дві чайні ложки солі
- чайна ложка соди
- одне яйце
- зелень і спеції – за бажанням
Готуємо:
Наливаємо молоко в досить глибоку каструлю, доводимо до кипіння і висипаємо в кипляче молоко весь сир. Сир повинен бути якісним, адже від цього залежить результат нашиг зусиль.
Ввесь час помішуючи доводимо сирно-молочну масу до кипіння.
З моменту закипання проварюємо масу постійно помішуючи хвилини три.
Проціджуємо нашу масу через кілька шарів марлі. якщо рідні просять твердого сиру я масу гарненько віджимаю.
Далі все потрібно робити швиденько: віджатий сир повертаємо до кастрюлі і додаємо сіль, яйце і соду. Швиденько все перемішуємо. На середньому вогні починаємо плавити сир, постійно помішуючи. Якщо полюбляєте – додайте спеції зелень, або подрібнені сушені томати.
Хвилин через п’ять маса стає досить тягучою, і її потрібно перекласти в глибоку миску та сформувати ковбаску. Зверху прим’яти руками і покрити харчовою плівкою.
Відкласти в сторону, і дати сиру охолонути при кімнатній температурі.
Все, наш плавлений сир готовий. Ріжте його на тонкі скибочки і подавайте до чаю, робіть з ним бутерброди, готуйте салати і взагалі – фантазуйте!
Смачного!
Джерело:bbcccnn.or