Свеля (sveler) – пухкі норвежські млинці
Традиційний смаколик, який подавали на паромі, тому млинці ще мають назву “паромні”
Інгредієнти:
3 яйця,
1 склянка цукру,
900 г кефіру,
4 ст. л. маргарину,
1 ч. л. соди,
0,5 ч. л. амонію,
800 г борошна.
Приготування:
Яйця перетерти з цукром, потім додати маргарин (перед додованням на водяній бані чи у мікрохвильовій печі розтопити) і кефір. Змішати борошно з содою та амонієм та додоати до отриманої маси. Все добре перемішати і смажити на розігрітій сковорідці з невеликою кількістю олії. Можна пробувати і без, якщо з антипригарним покриттям.
Чудово смакують із варення та сметаною (спочатку варення, потім на верх трохи сметани), шоколадним кремом.
Джерело:osoblyva.com
Копіювати