Ділюся рецептом дуже смачних яблучних рулетиків, пише I Love Hobby.
В їх основі – ніжне пісочне тісто на сметані, яке чудово доповнює соковита і ароматна начинка зі свіжих яблук!
Складові
Для тіста:
- Борошно – 350 г
- Вершкове масло (маргарин) – 200 г
- Сметана – 200 г
- Ванільний цукор – 2 ч. ложки
- Розпушувач – 1 ч. ложка
Для начинки
- Яблука (середні) – 5 шт.
- Цукор (за смаком) – 150 г
- Лимонний сік – 2 ст. ложки
- Цедра лимона (кориця, родзинки та ін.) за бажанням
Як приготувати ніжні рулети з яблуками:
- У миску відправляємо вершкове масло, сметану і ванільний цукор. Добре перемішуємо.
- Половину борошна змішуємо з розпушувачем і просіюємо до сметанно-масляної суміші.
- Починаємо замішувати тісто поступово підсипаючи борошно, що залишилося (борошна може знадобитися більше або менше). У результаті повинно вийти м’яке, але не липке до рук тісто.
- Для начинки яблука натираємо на крупній тертці, додаємо лимонний сік, цукор і, за бажанням, цедру лимона (корицю, родзинки та ін.)
- Тісто розгортаємо в прямокутник 15х30 см, по центру розподіляємо начинку (яблука попередньо процідити від соку через сито) і загортаємо спочатку один край, потім поверх нього другий.
- Розрізаємо на шматочки шириною 4-5 см.
- Змащуємо збовтаним яйцем (за бажанням) і випікаємо в розігрітій до 200 град. духовці до красивого рум’яного кольору 25-35 хв.
Готові рулетики за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Копіювати