У ніч на неділю, 29 березня, в Україні переходять на літній час: стрілки годинника переведуть на годину вперед в 3 ранку.
“Апостроф” зібрав рекомендації, що краще не робити, щоб організм без стресу пережив цю зміну.
Всі люди по-різному можуть реагувати на зміну режиму – в залежності від стану здоров’я. Деякі можуть виявитися не готові, тому переведення часу позначиться на організмі, викликавши підвищену стомлюваність, роздратування, зниження працездатності.
Що не можна робити під час переходу на літній час:
Не можна їсти копчену ковбасу і бекон. При новому режимі харчування організму буде складніше перетравлювати їжу. Тому перекус копченостями ускладнить його роботу і може привести до діареї і метеоризму.
Лікарі рекомендують виключити алкоголь. Етанол негативно впливає на центральну нервову систему, порушуючи, зокрема, сон. В результаті мозок не розслабляється, вранці може долати втома, а адаптаційні процеси ускладняться.
Не вживайте смажені страви. Картопля-фрі, крильця в клярі, стейки містять канцероген – окислений жир, і для шлунково-кишкового тракту таке навантаження може стати також непосильною.