Люди, які вживають сало, краще захищені від вірусів. Про це розповіли дослідники з медичного університету Ганновера, після багаторічного дослідження, пише «Штерн». На їхню думку, сало сприяє посиленню захисних функцій організму в разі зараження вірусами. Але і не тільки таку корисність сала виявили німецькі дослідники, зазначають Патріоти України.
Сало насичує організм цінними жирними кислотами. Зокрема, рідкісною арахідоновою кислотою, яка бере участь в обміні холестерину і сприяє виведенню токсинів з організму. Таким чином організм стає більш стійким до вірусів. А щоб підвищити ефект, вчені рекомендують вживати сало з часником.
Крім того, сало відмінно допомагає від холоду і є відмінним енергетиком. Під час морозів організм вимагає більше жирної їжі, яка сприяє виробленню енергії. Усього на 1 грам сала доводиться 9 ккал енергії, завдяки чому воно прекрасно зігріває в мороз. Даний продукт є досить калорійним (в 100 грамах сала міститься від 720 до 902 кілокалорій). При цьому воно відноситься на 100% до натуральної їжі, не буває радіоактивним і не містить канцерогенів.
Вживати сало рекомендується і при прийомі спиртних напоїв, оскільки воно допомагає уникнути синдрому важкого похмілля. Справа в тому, що завдяки цьому продукту шлунок вбирається в потужний жировий прошарок, не дозволяючи алкоголю швидко засвоюватися і надходити в кров, а тому спиртне вбирається організмом поступово, вже перебуваючи в кишечнику.
Джерело:patrioty.org.ua
Копіювати