Незвичайний і легкий салат «Загадка Софії» стане відмінним доповненням до будь-якої гарячої страви.
Салат низькокалорійний, тому у гостей ще залишиться місце і для гарячого, і для десерту.
Приготувати таку страву дуже швидко: нічого попередньо відварювати не потрібно.
Весь процес можна описати так: взяти, покришити і перемішати.
Якщо на ваш смак такий салат здається сухим, то ви можете використовувати для заправки майонез або будь-який інший смачний соус.
Склад продуктів
200 грам шинки;
200 грам пекінської капусти;
одна свіжа груша (стигла і м’яка);
70 грам твердого сиру;
30 грам волоських горіхів.
Для заправки
3-5 столових ложок оливкової або соняшникової олії;
дві столові ложки лимонного соку (або за смаком);
одна чайна ложка готової гірчиці;
гострий мелений перець і сіль – за смаком.
Салат «Загадка Софії»: покроковий процес приготування
Спочатку зробимо заправку. У миску наливаємо будь-яку рослинну олію без запаху, додаємо сіль і гострий мелений перець за смаком, готову гірчицю (краще домашню, сильний) і лимонний сік. Все добре перешиваємо і залишаємо на час.
Самі в цей час починаємо готувати інші продукти. Пекінську капусту нарізаємо невеликий тонкою соломкою і викладаємо в глибоку миску.
Шинку нарізаємо не надто тонкою соломкою, відправляємо в миску з капустою.
Грушу промиваємо, очищаємо від насіння і шкірки, нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо в салат.
Твердий сир натираємо на крупній тертці, також відправляємо в салат. Очищені волоські горіхи обсмажуємо протягом 10 хвилин на сухій сковороді, потім подрібнюємо качалкою і викладаємо в салат.
Трохи сиру і горіхів залиште для прикраси.
У салат виливаємо отриману заправку, перемішуємо і даємо йому трохи настоятися.
Салат викладаємо в порційні креманки, посипаємо горіхами і тертим сиром, прикрашаємо гілочками петрушки.
Смачного!
Джерело:ukrainians.today