Пропоную рецепт тістечка з пісочними коржоми і олійно-заварним кремом. З яблучної ноткою в кремі.
Джерело:intermarium.news
Набір продуктів:
Для тіста:
- 250гр цукру
- 1 стакан сметани-250 мл (сметану краще взяти не дуже густу)
- 1 яйце
- 50 гр маргарину або масла
- 1 чайна ложка соди або 10 гр розпушувача
- 3 столові ложки какао
- 600-650 гр борошна
Для крему:
- 700 мл молока
- 7 столових ложок борошна
- 200 гр цукру
- 200-300 гр вершкового масла
- ванільний цукор
Крім того:
- 500 гр цукру
- 1.5 кг яблук
глазур:
- 200 гр шоколаду
- 100 гр вершків
- 50 гр масла
Спосіб приготування
- (Кілька нехитрих порад з приготування)
За традицією, коржі для пляцків печуть прямокутними, в формах, змащених вершковим маслом, розмір 25 х30 см наколюючи виделкою перед випічкою. - Готові коржі для охолодження краще один на одного не складати – важко їх потім розліпити, остигати вони повинні на пергаменті.
- Після того, як пляцок змазаний кремом, прикрашений, він повинен постояти на холоді не менше 8 годин. Потім необхідно розрізати його гострим ножем на квадрати, щоб виходили маленькі тістечка.
- Яйце змішати з цукром, маргарином або маслом перетерти в ручну дерев’яною ложкою
- Додати сметану (соду розвести трьома столовими ложками сметани) якщо у вас розпушувач перемішайте його з борошном
- Перемішати
- Додати просіяне борошно, (борошно засинайте по чуть-чуть щоб, бува, не пересипати і тісто не вийшло важким і збитим)
- Замісити м’яке однорідне тісто.
- Поділити на дві частини. В одну частину додати какао
- Спекти два білих коржа і два шоколадних. Розкатати тісто за своєю формою і випікати при температурі 6-8 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.
- Коржі після випічки повинні залишатися м’якими.
- Розмір моєї форми 22х30см. Пекти при температурі 200 гр 6-8 хвилин.
крем:
- 350 гр молока поставити на вогонь щоб закипіло
- 350 гр молока збити з борошном і ввести в кипляче молоко, безперервно помішуючи, довести крем до кипіння.
- Готовність крему видно за кольором і щільністю – він стає більш прозорим і по консистенції нагадує однорідне пюре.
- Готовий крем зняти з вогню і ретельно збити вінчиком – що б не залишилося ніяких грудок.
- Готовий заварний крем перекласти в мисочку, притиснути до поверхні крему харчову плівку – щільно, без повітряного зазору, щоб скоринка не утворилася і відставити остигати до кімнатної температури. Збити м’яке вершкове масло з цукровою пудрою і ванільним цукром. Після цього додаємо остиглу заварну частину в масло і збиваємо міксером 1-2 хвилини
- Крем готовий повітряний і пишний до вживання
- У крем нам знадобляться яблука, для цього яблука очистити, нарізати на дольки.
Готуємо сироп:
- 500 мл води і 300-400 гр цукру. Дати закипіти і в гарячий сироп додати яблука. Яблука зварити до м’якого стану
- Яблука вибираємо і викладаємо на паперовий рушник, даємо стекти зайвій рідині.
Збірка пляцка:
- 1-Шоколадний корж
- крем
- на крем кладемо цілими шматочками остиглі яблука
- крем
- 2-білий корж
- крем
- яблука крем ….. і так д.
- останній корж полити глазур’ю.
Дати настоятися тістечку 5-6 годин.
Смачного!
Копіювати