Куряча грудка запечена в фользі виходить ароматною і м’якою, а приготувати її зовсім нескладно!
Складові
- 500 г курячого філе
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль і перець за смаком
- хмелі-сунелі і мелена паприка за смаком
- 5 г тертої апельсинової цедри (необов’язково)
- фольга для запікання
Приготування
- Посип курячі грудки своїми улюбленими спеціями, поперчити і посолити за смаком.
- Вилий на м’ясо рослинне масло і розітріть спеції з маслом по поверхні.
- Наріж часник невеликими скибочками і рівномірно розподіли їх по курячому філе.
- Накрий філе тарілкою і відправ на 1 годину маринуватися в холодильник.
- Тим часом підготуй фольгу для запікання і розігрій до 200 градусів духовку.
- Просочену спеціями грудку загорни в фольгу так, щоб з неї при запіканні не витікала рідина.
- Переклади м’ясо у фользі в вогнетривку форму і відправ на 30-35 хвилин в розігріту духовку.
- Після цього витягни курку з духовки, розверни або разрежь фольгу, і оціни ступінь готовності м’яса. Любителі рум’яної скоринки можуть відправити грудки ще на 10 хвилин в духовку, не накриваючи їх зверху фольгою.Для аромату можна додати до грудок трохи апельсинової цедри. Щоб вона не дала гіркоти, її краще покласти в сік, який виділився під час запікання, а не на поверхню м’яса.
- Дай філе постояти ще 10 хвилин в остигає духовці і подавай на стіл.Соковита куряча грудка в фользі готова. Смачного!
Копіювати