Картоплю без вагань можна назвати національною українською їжею. Варена, смажена, печена, тушкована.
Картоплю і правда можна назвати національним овочем, але ж ми її готуємо завжди однаково! А Ви коли-небудь пробували запекти картоплю в рукаві?
Записуйте нову ідею, яка урізноманітнює щоденне меню!
Базовий рецепт
1 кг картоплі;
3-4 зубчики часнику;
3 ст. л. рослинної олії;
сіль і чорний перець за смаком.
Як готувати
Помийте і почистіть картоплини. Якщо у вас молода картопля, запікайте з шкіркою. Великі плоди розріжте на четвертинки.
Часник пропустіть через прес або дрібно нарубайте.
У мисці «познайомте» картоплю, часник, олії і спеції. Добре перемішайте.
Підготуйте рукав і відправте в нього вміст миски.
Швом вгору покладіть пакет на деко. Запікайте при температурі 180-200 градусів 40-60 хвилин.
Щоб вийшла рум’яна кірочка, за 10 хвилин для готовності розріжте верх рукава.
Цей рецепт можна посилити. Ось ще два варіанти заправки з розрахунку на кілограм картоплі.
Заправка по-селянськи
3 ст. л. рослинної олії;
10 зубчиків часнику;
0,5 стручка гострого перцю;
щіпка паприки;
щіпка чорного перцю;
0,5 ч. л. солі.
Як готувати
Перець чилі наріжте тонкими кільцями, але не забудьте видалити насіння.
Часник порубайте ножем.
Тепер підготовлені інгредієнти і інші за списком з’єднайте в мисці.
Заправте сумішшю картоплю і запікайте, як описано вище.
Пікантна заправка
4 ст. л. оливкової олії;
2 ст. л. соєвого соусу;
1 ст. л. меду;
1,5 ст. л. гірчиці із зернами;
0,5 ч. л. паприки;
1 ч. л. солі.
Як готувати
З’єднайте в одній ємності всі інгредієнти. Якщо мед загус, розтопіть його на водяній бані.
Заправте картоплю.
Плюс рукава в тому, що після нього в духовці немає бризок і жирних плям. Готувати одне задоволення! І є дуже смачно!