Пропонуємо приготувати рибку за таким маринадом й ваш святковий стіл перетвориться на королівський.
У цьому маринаді готують скумбрію, тому її смак стає неперевершеним.
Для приготування риби вам знадобиться:
- Вода питна – 500 мл.;
- Скумбрія – 2 рибини;
- Сіль кухонна – 4 столові ложки;
- Перець чорний, горошком – 8 шт.;
- Перець духмяний – 5 шт.;
- Лаврове листя – 2 шт.;
- Цукор – 1 столова ложка;
- Олія рафінована – 1 столова ложка;
- Оцет столовий – 1 столова ложка;
- Молоко магазинне – 100 мл.;
- Коріандр – за смаком.
Спосіб приготування:
- Помийте та прочистите рибу. Відріжте голову та наріжте шматочками.
- У каструлі закип’ятіть воду. Додайте спеції та оцет. Варіть суміш протягом 10 хвилин. Після приготування залишіть охолоджуватись.
- У холодний розсіл додайте молоко та покладіть в нього шматочки риби.
- Маринуйте рибу протягом 90 хвилин. Після приготування маринад злийте.
Термін зберігання такої риби становить три дні. Рибка виходить слабосолоною, тому, хто полюбляє солону рибу час маринування, необхідно збільшити.
Приємного апетиту!
Копіювати