Чому кури на птахофабриках виростають до потрібних розмірів всього за 5 -7 тижнів? Про що необхідно знати, перш ніж купувати курячу грудку наступного разу?
Куряча грудка традиційно вважається однією з головних складових правильного раціону і хорошим джерелом білка. При цьому вона має досить низьку ціну і проста в приготуванні. Однак дешеве куряче філе є одним з найбільш «брудних» типів м’яса птиці. Якщо ви дбаєте про своє здоров’я, уважно читайте цю статтю, щоб знати про можливі ризики частого вживання промислової курки.
Вся правда про куряче м’ясо
Для зменшення вартості курячого філе виробник повинен здешевлювати вартість харчування птиці і прискорювати цикл її зростання. У підсумку використовуються дешеві корми і агресивні препарати для швидкого набору маси.
Цикл життя курки – 5 – 7 тижнів
В середньому цикл життя курки при її промисловому виробництві становить 5-7 тижнів, після чого вона вмирає своєю смертю, якщо її не вб’ють на потреби суспільства раніше (в селах у бабусь вони живуть по кілька років, а це вже багато про що говорить).
Як же домагаються такого шаленого зростання курки до потрібних розмірів за такий короткий проміжок часу?
Хімічний вплив починається ще до появи курчати на світ. Це різні дезінфектанти, якими обробляють інкубаційні яйця. Після появи курчат їх перевозять в цех вирощування. Тут вони і піддаються впливу сучасної фармацевтичної промисловості – від звичайних дезінфікуючих засобів до потужних антибіотиків і вакцин.
У чому головна небезпека?
Вакцинацію курей проводять, як правило, груповим методом – за допомогою аерозолю – або випоюють препарати з водою. Теоретично, всі вакцини мають відповідні сертифікати про безпеку для птахів і людини. Але небезпека полягає в неправильному застосуванні вакцин, неякісної партії препаратів і непідготовленості курей до імунізації. Шкода для людини може полягати в неякісному м’ясі, зараженому хворобами через вакцину або неправильне її застосування.
Захворювання однієї курки може призвести до загибелі всього виводку, тому антибіотики дають курсами протягом усього життя птиці. Шкода вживання продуктів з антибіотиками має різноплановий характер …
По-перше, при вживанні такої птиці у людини може порушуватися робота печінки, нирок, шлунково-кишкового тракту.
Джерело:info-life.in.ua