Культури забагато не буває!
1. За стіл спочатку слід запрошувати жінок, а після цього чоловіків. Спізнюватися на обід або вечерю, на яку вас запросили, не можна.
2. Цукор подається в окремій цукорниці разом з ложечкою.
3. Сидіти за столом потрібно трохи нахилившись вперед. Сідайте на все сидіння стільця.
4. Від шматка хліба не відкушують, а ламають від нього шматочки.
5. Ніж не повинен бути задіяний при вживанні спагеті (їх їдять, використовуючи вилку і велику ложку), морепродуктів (раків беруть руками, креветки їдять виделкою), риби, желе і пудингів (їх їдять виделками або ложками).
6. Масло вершкове і оливкову олію потрібно відрізати або відливати в свою тарілку із загального посуду. Також слід намазувати не весь шматок хліба, а той який зможете покласти собі в рот.
7. Скибочки кавуна ЗАВЖДИ їдять виделкою.
8. Не забувайте, що прибори ні в якому разі, якщо ви ними вже користувалися, не можна класти на стіл. Тільки на тарілку, в не залежності будете ви ними ще користуватися чи ні.
9. Залишки їжі між зубами дістають зубочистками, але тільки у вбиральні
10. Серветка призначена не тільки для захисту одягу від забруднення, а й для того, щоб помадою або жирними губами НЕ забруднити столове приладдя і склянки.
11. Келих з винoм тримайте трьома пальцями за ніжку. Так роблять справжні винoроби. По-перше, ви не заляпаєєте келих своїми відбитками пальців, а по-друге, температура і смак винa не зміняться від тепла рук.
12. Фрукти і ягоди з кісточками слід вживати таким чином: акуратно виплюнути в ложку кісточку, а потім викласти її на блюдце.
Опубліковано 13 січня 2019 року
Джерело:intermarium.news