Цей рецепт мені порадила моя подруга, аргументувавши тим, що блюдо подають в одному дуже відомому ресторані. А якщо там подають, значить, вартує, щоб спробувати його вдома.
Продукти:
- 1, 2 кг свинячих реберець;
- пюре яблучне;
- 100 г кетчупу;
- половина чайної ложки сухого часнику;
- 4 ст. л. соєвому соусу;
- паприка, перець, кориця – по пів чайної ложки;
- 2 ст. л. коричневого цукру;
- половина лимона.
Як готувати:
- Спочатку готуємо соус, щоб він добре настоявся. Змішуємо яблучне пюре з кетчупом і цукром, соєвим соусом, лимонним соком.
- Додаємо сухий часник, перець і паприку, корицю. Масу добре вимішуємо до однорідності.
- Якщо ви не любите корицю, додайте хоч трохи, від її аромату і смаку, багато в чому залежить смак м’яса.
- Ребра промиваємо і добре просушуємо паперовими рушниками.
- Добре змащуємо ребра соусом і залишаємо маринуватися не менше, аніж на 30 хвилин. Звичайно, буде краще, якщо м’ясо буде маринуватися довше.
- Викладаємо реберця на деко, накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку.
- Запікаємо 50 хвилин.
- Виймаємо і фольгу, ставимо назад в духовку, допікаємо ще 15 хвилин, іноді поливаючи соусом і соком, який виділяється з реберець.
Подаю страва з картоплею, з відвареним рисом, тушкованими овочами. Рецепт універсальний, реберця виходять дуже апетитні, з карамельною скоринкою.
Копіювати