Напій узвар найчастіше готується в Україні на Різдвяний Свят вечір і в інші церковні свята.
Наближається Різдво Христово, і редакция пропонує тобі приготувати найсмачніший узвар, рецепт якого такий простий і не потребує екзотичних продуктів, а тільки рідні, українські фрукти, що ростуть у кожному саду.
Вариться компот із сухофруктів або узвар, як і звичайний компот, з єдиною різницею: перед приготуванням сухофрукти слід замочити на деякий час у воді.
В якості підсолоджувача замість цукру в узварі обов’язково використовуйте мед, він надасть узвару ще кращого смаку.
Щоб приготувати узвар, за рецептом слід взяти такі продукти:
- 100 г меду,
- 200 г чорносливу,
- 200 г сушених груш,
- 200 г сушених яблук,
- 100 г ізюму,
- 5 л води.
Узвар – рецепт приготування:
- Перед тим, як варити узвар, підготуй сухофрукти. Для цього помий їх теплою водою і залий їх на 10 хвилин холодною водою.
- Накрий узвар кришкою і залиш на 2-3 години, щоб настоявся.
- Налий у каструлю 5 л води, поклади груші і яблука і вари на повільному вогні 15 хвилин.
- Потім додай в узвар чорнослив та ізюм і вари ще 10-15 хвилин.
- Процідіть узвар, додай мед і подавай узвар до столу охолодженим.
Смачного!
Джерело:merezha.co
Копіювати