Неймовірно смачно! Скумбрія, запечена в фользі. Домашні раніше не їли рибу, а тепер просять готувати її через день!
Користь риби ні у кого не викликає сумнівів. Багато людей охоче їдять рибу. Але є одна проблема – найчастіше процес приготування риби супроводжується неприємним ароматом і бризками жиру. Але це можна виправити. Пропонуємо вам рецепт, коли риба виходить неймовірно смачною, і при цьому не буде ніяких бризок.
Складові:
- Скумбрія свіжоморожена – 2 штуки,
- Лимон – 6 скибочок,
- Лимонний сік – 2 ст. ложки,
- Часник – 2 зубчики,
- Петрушка – 1 пучок,
- Сіль і чорний перець – за смаком.
Спосіб приготування:
Скумбрію розморозити, почистити, промити, висушити.
Змішати сіль і перець в мисці, натерти цією сумішшю рибу зсередини і зовні.
Лимон помити, порізати кружальцями, потім на половинки.
Зелень петрушки порубати дрібно.
Зубки часнику очистити, порубати дрібно.
У миску перекласти зелень, часник, сік лимона, рослинне масло, перемішати, скласти в черево риби.
На рибині з боку хребта зробити неглибокі надрізи і вставити дольки лимона.
За бажанням можна обваляти рибку в яйці і муці.
На деко вистелити фольгу, викласти рибу, накрити фольгою.
Випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Зняти верхній шар фольги, дозволити рибі підрум’янитися протягом 5-7 хвилин.
Така скумбрія смачна як холодної, так і гарячої.
Смачного!
Джерело:bbcccnn.org