Неймовірно смачний рецепт, який зберігся ще з дитинства! Усі гості благають поділитися секретом. Це справжня знахідка для господинь.
Рецепт сметанника швидкого приготування. Оцініть по достоїнству ці ласощі з повітряними коржами і ніжним сметанним (а як же інакше) кремом! Джерело
Простий рецепт сметанника
Цей торт – знахідка для працюючих господинь, а також для тих, хто тільки осягає ази кондитерської майстерності. Адже при мінімумі докладених зусиль отримаєте дуже привабливий і смачний десерт. Можете коржі і в мультиварці спекти – вийдуть ще більш пишними і повітряними. 30-35 хвилин в режимі «Випічка» цілком достатньо.
Складові
100 г вершкового масла
2 яйця
200 г згущеного молока
1 ч. л. розпушувача
8 ст. л. борошна
700 г сметани 20% -ї жирності
100 г цукрової пудри
1 ст. л. какао-порошку.
Приготування
Розм’якшене при кімнатній температурі масло збийте з яйцями. Продовжуючи збивати, додайте згущене молоко. Борошно просійте з розпушувачем і лопаткою вмішайте в масу.
Тісто має вийти за консистенцією як густа сметана. Розділіть тісто навпіл, в одну з частин додайте какао, перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Одну частину тіста вилийте в одну роз’ємну форму, змащену олією. Іншу частину тіста – в іншу форму.
Якщо дозволяє духовка і інвентар, випікати можна два коржа одночасно (приблизно 20 хвилин). Якщо двох форм немає, випікайте по черзі або використовуйте сковорідки.
Готові коржі акуратно вийміть з форм. Коли охолонуть, зріжте кромку (0,5-0,7 мм). Зрізане розкришіть по окремим мисочка. Потім акуратно розріжте шкіри вздовж на 2 частини. В результаті у вас повинно вийти 2 темних і 2 світлих коржа.
Приготуйте крем
Для цього протягом декількох хвилин збивайте сметану з цукровою пудрою.
На блюдо викладіть один світлий корж, змастіть його кремом, накрийте коричневим коржем, який також рясно змастіть.
Продовжуйте збирати торт, дотримуючись черговості. В останньому коржі зробіть проколи вилкою, полийте його залишилися кремом, змастити боки торта і посипте крихтою.
Помістіть виріб в холодильник для просочення мінімум на 4 години.
Рекомендуємо для приготування крему брати саме цукрову пудру, так як цукор, що не розчинившись повністю в сметані, буде неприємно хрустіти на зубах. У крихту, якщо бажаєте, можете додати рубані волоські горіхи, до речі, їх же можна розмістити і між коржами.
Приготуйте сметанник, це дуже смачно! І не забудьте поділитися рецептом з друзями.
Смачного!