Ресторатор і нардеп назвав причину, чому йому не дають перевіряти якість продуктів для військовослужбовців
Народний депутат Микола Тищенко готовий зайнятися питанням перевірки якості харчування українських військових. Адже після низки корупційних скандалів ця галузь потребує особливої уваги. Про це екс”слуга народу” розповів “Інформатору” в інтерв’ю “Закладаюся на свій мандат, що можу викорінити всю корупцію за пів року”.
Тищенко наголошує, що дуже добре знається на галузі харчування. Понад 20 років він займався ресторанною справою, є власником низки елітних закладів. А окрім того, має дотичний телевізійний досвід.
“Я шість років працював в “Майстер Шеф”. Ну хтось із народних депутатів краще знається на смаках, на якості того ж харчування?”, – ставить риторичне питання Тищенко.
Але до цього питання Міноборони нардепа не допускають, і він каже чому. “Мене навіть не запрошують перевірити харчування в армії! А чому так? Тому що знаю, що якщо я прийду, буде харчування на найвищому рівні. І треба буде працювати, а не відкати комусь давати”, – запевнив Микола Тищенко.
Нагадаємо, що Микола Тищенко входив до складу суддів кулінарного реаліті-шоу “МайстерШеф” з першого сезону 2011 року. Після участі у п’яти сезонах “МайстерШеф” та 1 сезону “МайстерШеф Діти” у 2016 році Тищенко покинув проєкт. У 2017 році він став ведучим програми “Ревізор”, де протягом двох сезонів перевіряв якість закладів харчування та готелів по Україні.
Харчування в ЗСУ
Минулого року в Україні розгорівся скандал – виявилося, що Міністерство оборони закуповує продукти для військових за цінами, значно вищими, ніж у роздрібних мережах. Через це були звільнені кілька чиновників відомства, а у листопаді в МОУ заявили про кардинальну зміну підходу до закупівлі їжі для ЗСУ.
Був розроблений механізм, який дозволяє меншим компаніям брати участь у закупівлях. Великі лоти розділили на менші, що дозволить створити рівні умови для учасників закупівель.
За інформацією Міноборони, тепер кожен учасник торгів приходить на них із каталогом, в якому 409 найменувань продуктів для ЗСУ. На кожен продукт встановили верхню і нижню граничну ціну. Відсутність цих меж раніше дозволяла учасникам торгів маніпулювати цінами.