Апельсини різних сортів доступні цілий рік, але найчастіше їх споживають восени й узимку.
Про те, як вибрати найсмачніші апельсини і як їх правильно зберігати,
розповідають на українському кулінарному сайті Shuba.
Експерти радять купувати тверді апельсини без дефектів, які мають важкий вигляд для свого розміру.
“Саме такі будуть, імовірно, найсоковитішими.
Шкірка має бути тонкою і щільно прилягати – якщо ні, це означає, що вона груба, а всередині багато білих плівок”, – зазначають у публікації.
Не беріть апельсини, на яких є цвіль або м’які плями.
Водночас наявність грубих коричневих плям на шкірці не обов’язково є ознакою того, що плоди зіпсувалися.
Як зберігати апельсини
Апельсини зберігають максимум два тижні за кімнатної температури або в холодильнику.