Пісні пиріжки урізноманітять ваше меню, якщо ви дотримуєтеся Великого посту.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно — 3 склянки
- Сухі активні дріжджі — 1 ч. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Вода — 1 склянки
- Олія оливкова — 3/4 стак.
- Сіль — 1/2 ч. л.
Начинка:
- Картопля — 4 шт.
- Гриби — 300 г
- Часник — 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Оливкова олія — за смаком
- Сіль, мелений чорний перець — за смаком
Спосіб приготування:
Змішуємо 2-3 ст. л. теплої води з дріжджами і 1 ст. л. борошна, залишаємо на 10 хвилин.
Просіваємо окремо борошно, цукор і сіль. Вливаємо теплу воду і дріжджову суміш, замішуємо тісто дерев’яною ложкою. Додаємо оливкове масло, перемішуємо і вимішуємо м’яке і гладке тісто протягом 15 хвилин.
Скачуємо тісто в кулю, підгинаючи краї вниз, кладемо в миску, злегка присипаємо борошном і накриваємо серветкою. Даємо тісту підійти протягом години.
Обминаємо тісто, трохи вимішуємо і знову кладемо в миску, даємо ще раз підійти.
Відварюємо картоплю в мундирі, охолоджуємо, чистимо і нарізаємо маленькими кубиками.
Нарізаємо гриби тонкими скибочками. Подрібнюємо цибулю і часник і обсмажуємо в глибокій сковороді на оливковій олії до м’якості. Додаємо гриби і смажимо 15 хвилин до випаровування вологи і золотавості.
Змішуємо гриби з картоплею, солимо і перчимо. Остуджуємо. Обминаємо тісто і ділимо на маленькі кульки. Розтягуємо шматок тіста в невеликий коржик, кладемо в центр начинку і защипуємо пиріжок.
Кладемо на деко, застелене пергаментом, і прикриваємо рушником. Даємо пиріжкам підійти близько 20 хвилин. Змащуємо пиріжки оливковою олією або міцним чаєм. Випікаємо при 180 С протягом 20 хвилин до рум’яного кольору.
Джерело:osoblyva.com