Корисні властивості кунжуту відомі більш ніж три з половиною тисячі років. У східних країнах його називають «сім-сім», «сезам», тобто «масляна рослина».
І фраза в казці «Алі-Баба і сорок розбійників»: «Сім-сім, відкрийся!» Там не випадкова. Чарівний пароль стає зрозумілий, якщо знати, що коробочки дозрілого кунжуту можуть несподівано лопатися, відкриваючи те, що в них приховано, а саме смачне цілюще насіння .
Кунжутне насіння в якості корисної приправи додають в різні страви і випічку, з нього отримують цінне масло і роблять тахинну пасту . Крім кулінарії, воно застосовується в косметології та медицині.
Омолоджуючий і тонізуючий засіб на основі кунжуту
Вам знадобиться:
1 ст. л. насіння кунжуту
1 ч. л. імбирного порошку
1 ч. л. цукрової пудри
Змішайте всі інгредієнти і приймайте суміш по 1 ч. л. 1 раз в день. Можете додавати її в десерти, а якщо без цукру, то і в інші страви.
Рекомендуємо також приготувати кунжутне молоко .
Кому не рекомендується часто вживати кунжутне насіння
Алергікам.
Гіпотонікам, так як кунжут схильний знижувати артеріальний тиск.
Дітям до 5 років, оскільки їх організм не може повністю засвоювати і розщеплювати жири.
Вагітним в 3-му триместрі: висока концентрація кальцію та інших речовин може спровокувати передчасні пологи.
Людям з високим згортанням крові і варикозним розширенням вен.
Тим, хто страждає на сечокам’яну хворобу.
Якщо ці протипоказання вас не стосуються, включайте корисний продукт в раціон так, як хочете. Можете використовувати кунжут для приготування овочевих і м’ясних страв, будь-яких салатів , солодкої і несолодкої випічки , десертів, коктейлів і смузі.
За матеріалами Со вкусом