Полюбився французьким монахам цілющий лікер «Живлюща воша», бо він володіє не тільки безліччю корисних властивостей, але і скажено приємний на смак.
Настоянка із сухофруктів не вимагає фантастичних навичок і сподобається навіть самому вибагливому гурману.
Широку популярність лікери придбали ще в Середні століття, коли алхіміки намагалися роздобути так званий еліксир життя. І хоча «Живлюща воша» – досить міцний напій, через його аромат лікуватися хочеться хоч кожен день.
Зробити цей чудово солодкий лікер не складе ніяких труднощів, а якщо ти хоч раз почастуєш ним друзів, вони тут же поцікавляться, як приготувати домашній лікер , смак якого неможливо забути.
Як приготувати лікер
ТОБІ ЗНАДОБИТЬСЯ
100 г родзинок
100 г чорносливу
100 г фініків
100 г інжиру
100 г кураги
1 паличка або 1 столова ложка кориці
200 г цукру
2 апельсина
1 літр спирту
5-6 бутонів сушеної гвоздики
ПРИГОТУВАННЯ
Ретельно промий один апельсин, наріж товстими шматочками і поклади їх в дволітрову скляну банку.
Засип решту бакалії в банку. Щоб уникнути помутніння лікеру, помісти родзинки і корицю в тканинний мішечок.
Залий цукор спиртом і розігрій на помірному вогні до повного розчинення. До слова, цукор не обов’язкова частина рецепта і багато роблять лікер без нього.
Остуди спирт в холодній воді.
Наповни рідиною банку. Деякі використовують трохи більше спирту і заливають до верху банки.
Бережи лікер в темному місці при кімнатній температурі. Не забувай щодня збовтувати банку, але помірно, щоб уникнути помутніння.
Через три тижні заміни апельсин новим. Після чого залиш настоюватися ще 3 тижні.
Після закінчення зазначеного терміну гарненько процідити отриманий лікер через сито. Не поспішай позбавлятися від решти інгредієнтів, їх можна використовувати для випічки або додавати в десерти.
Тепер ти знаєш, як приготувати лікер в домашніх умовах . Ми вирішили поділитися рецептом лікеру, так як він залишається мало популярним, незважаючи на корисні властивості і чудовий смак.
За матеріалами Так просто