Як ваpити яйця, щoб легко чистилася шкарлупа.
Пpоста поpада.
Здавалося б, що може бути простіше приготування варених яєць?
Однак навіть найдосвідченіший кухар досить часто зіштовхується з проблемами тріснутої шкаралупи, витіканням яєць, зміни кольору білка тощо.
Окрім того, що яйця втрачають свій привабливий вигляд, з водою всередину можуть потрапити патогенні бактерії.
А лайфгак з лимоном може легко вирішити ці проблеми.
Як варити яйця з лимоном
Ретельно помийте яйця, щоб не було жодних забруднень на шкаралупі.
Помістіть у каструлю з холодною водою і поставте варитися.
До закипання киньте у воду кільце лимона чи просто вичавіть сік з половинки цитруса.
Це попередить лущення шкаралупи яєць.
Якщо яйця вже були з лущеною шкаралупою, то лимонний сік дезінфікує воду та відбілить білок.
Після застосування такого лайфгаку шкаралупа злітатиме сама, а яйця матимуть ідеально гладеньку поверхню.