Унікальна страва на цілий рік.
Унікальний рецепт — «халявка». На 1 порцію йде 3 кілограми помідорів,
інформує facedobra.
У чому унікальність «халявки»?
Насамперед, звичайно, простота приготування!
По-друге, дуже смачно!
Третє і найголовніше, «халявку» можна використовувати скрізь! Наприклад, до борщу, піци, готувати з нею рибу під маринадом і м’ясо.
А ще вона прекрасно зберігається цілу зиму. Виходить одна страва цілий рік годує.
Продуктів йде мінімум і всі вони прості.
На мотрібно:
- 3 кг помідорів;
- 1 кг моркви;
- 1 кг цибулі;
- 1 кг болгарського перцю;
- 300 гр олії;
- 100 гр солі;
- 300 гр цукру;
- 200 гр оцту 9%.
Приготування:
Всі овочі миємо й чистимо. Подрібнюємо моркву (натерти на грубій тертці), перець на дрібні смужки, цибулю дуже дрібно. Можна нарізати вручну, а можна використати кухонний комбайн, кому як зручніше.
Тільки помідори обшпарити і почистити та нарізати скибочками. Можна помідори пропустити через м’ясорубку — теж добре виходить.
У каструлю — наливаємо олію, кидаємо сіль, цукор, оцет і овочі.
Після закипання варити ще 25 хвилин, не забуваючи помішувати «халявку», щоб не пригоріла.
Розкладаємо по стерилізованих банках, підливаючи рідиною і закатуємо.
Ну ось і все готово! Чекаємо поки охолоне — це десь добу. Зберігається як кожен звик.
Приємного апетиту!
Джерело:bbc-ccnn.com