І зовсім не сухий, тому його можна навіть не змащувати кремом. Найкращий!
складові
- борошно – 1 склянка;
- яйце ціле – 5 штук;
- яйце (тільки білок) – 1 штука;
- цукор – 1 склянка;
- розпушувач – 2,5 чайної ложки;
- сіль – щіпка;
- вода – 140 мілілітрів;
- лимонна кислота – чверть чайної ложки;
- оливкова олія – 90 мілілітрів.
Рецепт приготування
Беремо яйця і відділяємо жовтки від білків.
Змішуємо борошно, розпушувач, сіль, цукор в кількості 150 грам.
Робимо невелику ямку в борошні і вливаємо туди жовтки, потім додаємо воду. Перемішуємо. Додаємо оливкову олію.
Перемішуємо ложкою, а потім збиваємо міксером до однорідної маси.
Збиваємо білки. Для цього додаємо до 5 ще один білок і збиваємо до отримання стійкої піни.
Поступово вводимо туди лимонну кислоту, збиваємо, потім додаємо цукор, що залишився і знову збиваємо до густої піни.
За кілька прийомів додаємо білки в тісто і акуратно і повільно перемішуємо силіконовою лопаткою.
Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. На підготовлену форму вистилаємо папір і виливаємо тісто.
Випікаємо протягом 45 хвилин. Бісквіту потрібно дати трохи охолонути і можна подавати до столу!
Зберігається шифоновий бісквіт може протягом тижня, не затвердіє. Необхідно тільки загорнути його в папір.
Смачного!
Джерело:bbc-ccnn.com