1.Іноді буває так, що з невідомих причин в’януть свіжі огірки. А так хочеться зберегти їх свіжими набагато довше. Ось спосіб: береться тканина і змочується холодною водою. У неї загортаються огірки. Потім цей кульок поміщається в целофановий пакет і кладеться в холодильник.
Джерело:merezha.info
2.Якщо ви хочете гарненько відмити скляний посуд так, щоб на ньому не залишилося ніяких некрасивих розвозів, скористайтеся звичайним оцтом. Для цього в воду для миття додайте столову ложку оцту.
3.Щоб з тріснутих яєць під час варіння не витікав білок, варіть їх в соленій воді. Або додайте у воду трохи оцту.
4.Яєчні білки збити легше, якщо додати в них кілька крапель лимонного соку або ж щіпку дуже дрібної солі.
5.Смак і колір кисілю покращить лимонний сік.
6.Свіжість яєць перевіряється наступним чином. Налийте в склянку води, додайте столову ложку солі. І опустіть яйце. Якщо яйце несвіже, воно буде плавати на поверхні. Якщо свіже – опуститься на дно. Яйце середньої свіжості буде плавати посередині.
7.Яєчні жовтки краще збивати теплими, а білки, навпаки, охолодженими.
8.У солодку випічку замість яєць можна додати:
– 1 яйце = 1 ст.ложки кукурудзяного крохмалю + 2 столові ложки води;
– 1 яйце = 1 банан, збитий блендером в пюре;
9.Щоб зберегти вершкове масло довше, загорніть його в чисту серветку, змочену оцтом, покладіть поруч два шматочки цукру і накрийте мискою.
10.Потрібно заправляти салат олією в найостаннішу чергу, коли вже додані сіль, оцет і перець.
11.Якщо ви готуєте салат з тертою морквою, обов’язково заправте її рослинною олією, тому що каротин, що міститься в моркві, розчиняється тільки в ній. В іншому випадку морква в кишечнику не перетравлюється.
12.Смак сирої цибулі в салаті стане ніжнішим і приємним, якщо нарізану на шматочки цибулю укласти в друшляк і ошпарити окропом. Вся гіркота з цибулі піде.
13.Якщо ви хочете, щоб молоко зберігалося довше, кип’ятіть його з цукром в розрахунку: на один літр молока одна чайна ложка цукру.
14.Щоб повернути підсохлому сиру свіжість, опустіть його на 10 хвилин в молоко.
15.Фасолю і горох найкраще зберігати в банці, яка зверху обв’язана тканиною. У щільно закритій банці фасоля і горох втрачають свій смак.