Кожна господиня може похвалитися своїм фірмовим рецептом сметанника.
Химерні, з піщаними або бісквітними коржами і різними добавками, торти вимагають уважності і часу. Але є і більш прості варіанти, на приготування яких йде трохи більше години.
Повідомляє bbc-ccnn.com
Вам знадобиться:
– Вершкове масло – 100 г
– Згущення молоко – 200 г
– Яйця – 2 шт.
– Борошно – 8 ст. л.
– Розпушувач – 1 ч. л.
– Пудра цукрова – 100 г
– Сметана 20% жирності – 700 г
– Какао – 1 ст. л.
Як готуємо:
1. Збийте м’яке масло з яйцями, додайте згущене молоко.
2. Вимішайте просіяне борошно з розпушувачем так, щоб вийшло тісто, що по консистенції нагадує густу сметану.
3. В ½ тесту умішайте какао.
4. Вилийте половину тіста в роз’ємну форму, змащену олією. другу частину тіста вилийте в іншу форму.
5. Відправте форми в розігріту духовку. Температура: 180 градусів. Час: 20 хвилин.
6. Вийміть коржі з форм, зріжте кромку (0,5-0,7 мм) і розріжте кожен корж на 2 частини.
7. Подрібніть обрізки на крихту.
8. Для крему, збийте сметану з цукровою пудрою.
9. Зберіть торт, чергуючи темні і світлі коржі, ретельно перемазуючи їх сметаною. Останній корж проколіть виделкою, залийте кремом, прикрасьте крихтою.
10. Поставте торт в холодильник для просочення на 4 години.
11. До крихти можна додати подрібнені горіхи.
Цей ніжний торт обов’язково сподобається вашим рідним і гостям!