Чебуреки на заварному тісті: рецепт перевірений роками
Цей рецепт чебуреків, приготованих на заварному тісті, перевірений роками.
Тісто виходить дивовижним, кращого не знайти.
Джерело:intermarium.news
Одна поправка: в рецепті фарш свинний, але ти можеш використовувати будь-яке м’ясо, яке вважатимеш за потрібне.
Складові
Для тіста:
- 3,5 склянки борошна;
- 1/2 ч. л. солі;
- 1 склянка окропу;
- 100 г вершкового масла;
- 1 яйце.
Для начинки:
- 500 г м’якоті свинини (яловичини, курятини і т. д.);
- 4-6 цибулин;
- сіль, запашний перець — за смаком;
- соняшникова олія для смаження.
Рецепт приготування
Підготуємо необхідні продукти для приготування чебуреків на заварному тісті.
У мисці змішуємо просіяне борошно і сіль, вливаємо склянку окропу і швидко перемішуємо виделкою.
Розтоплене вершкове масло збиваємо з яйцем і відразу додаємо в борошняну масу.
Замішуємо дуже м’яке і ніжне тісто, накриваємо його серветкою і починаємо готувати начинку.
М’ясо і очищену ріпчасту цибулю пропускаємо через м’ясорубку, солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. Начинка для чебуреків готова.
Відрізаємо від тіста невеликі частини і дуже тонко розгортаємо.
На одну половину тіста викладаємо м’ясну начинку, накриваємо другою половинкою тіста.
Ретельно закріплюємо краї чебурека.
На сковорідку з розігрітою соняшниковою олією викладаємо чебуреки і смажимо з обох боків до золотистої скоринки.
Чебуреки на заварному тісті виходять надзвичайно яскравого смаку. Порадуй ними своїх близьких.
Смачного!