Цей рецепт мамі розповіла продавщиця риби на ринку. Він настільки елементарний, що я була вражена таким відмінного результату. Звичайно це а-ля копчена скумбрія, так як копчення в рецепті і не пахне, але смак у рибки чудовий.
Складові:
– Скумбрія (середня) – 1 шт
– Цибулиння (скільки є, на око)
– Сіль (ложки без верху) – 5 ст.л.
– Вода – 1 л
Приготування:
Лушпиння цибулі замочити ненадовго в воді. Потім поставити на вогонь і додати сіль. На літр води потрібно 5 столових ложок солі (якщо води треба більше, то і солі відповідно). Солону воду з лушпинням закип’ятити, покласти скумбрію і варити рівно 3 хвилини! Потім рибку відкинути на друшляк і можна їсти. Смачного!
Коментар автора:
Риба невелика і встигла проваритися повністю. Хоча мене спочатку теж збентежило те, що варити всього 3 хвилини.
Якщо риба велика, то її можна уздовж розрізати, щоб точно проварилася або ножем проколоти в декількох місцях.
Джерело:bbc-ccnn.com