Торт виходить ніжним, вишуканим і оригінальним.
Спробуйте приготувати і будете пекти його постійно!
Основні інгредієнти для одного коржа (можна робити скільки завгодно):
Борошно – 80 грамів
Яйце – 1 штука
Цукор – 100 грамів
Сметана – 120 грамів
Крохмаль – 15 грамів
Розпушувач – 1 чайна ложка
Какао (для шоколадного коржа) – 10 грамів
Наповнювачі: по 100 грамів дрібно посіченою кураги, маку, підсушених горіхів.
Для просочення коржів: 500 грамів сметани з цукровою пудрою до смаку.
Для крему: банка згущеного молока, 500 мілілітрів вершків жирністю 35%.
Як готувати:
Спочатку потрібно зробити корж: збити яйце до пишності, додати сметану, збити. Борошно змішати з розпушувачем і крохмалем, додати в яєчну суміш, перемішати.
Вмішати наповнювач: готове тісто викласти у форму діаметром 24 сантиметри, разравнять. Піч бісквіт 30 хвилин при температурі 180 градусів. Остудити корж. Випекти все коржі.
Для рівномірного розподілу вологи бісквіти загорнути в плівку і заховати на добу в холодильник.
Зробити крем: вершки збити до м’яких піків, потім невеликими порціями додати згущене молоко, перемішати.
Зібрати торт: коржі розрізати уздовж навпіл, змастити солодкою сметаною, залишити просочуватися на столі протягом години. Залишками крему змастити торт з боків, прикрасити.
Смачного! Діліться рецептом з усіма!
джерело womenjournal.xyz