Картопляні крученики – страва української кухні. Виходять вони апетитними і просто неймовірно смачними.
Вони можуть бути прекрасним гарніром на святковому столі або відмінною закускою до сніданку, обіду або вечері.
За матеріалами bbc-ccnn.com
Крученики готуються з простих і доступних продуктів, тому швидко впишуться в ваше меню.
Необхідні продукти:
- 600 грам очищеної картоплі;
- 2 курячих яйця;
- 200 грам пшеничного борошна;
- сіль, перець;
- рослинна олія;
Для сметанного соусу;
- 200 грам сметани;
- 2 зубчики часнику;
- зелень;
- сіль, перець;
Приготування:
- Картоплю промиваємо, ріжемо на шматочки і кладемо в каструлю. Заливаємо її водою, солимо і ставимо на плиту, варимо до готовності.
- Готову картоплю розминаємо до стану пюре, а потім залишаємо до повного охолодження.
- В остигле пюре вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і перемішуємо. потім всипаємо борошно пшеничне і замішуємо тісто. Готове тісто виходить м’яким і трохи липне до рук.
- Готове тісто скачуємо в ковбаску і ділимо на кілька частин. Кожну частину скачуємо в джгутик, а краї з’єднуємо.
- У сковороду наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і кладемо крученики. Обсмажуємо їх з двох сторін до золотистого кольору і викладаємо на паперовий рушник.
- Приготуємо соус. У сметану видавлюємо через прес часник, додаємо подрібнену зелень, сіль і перець за смаком. Все перемішуємо.
- Крученики перекладаємо на тарілку і подаємо зі сметанним соусом або з грецьким соусом «Цацики».
Смачного!
Копіювати