Тортик виходить неймовірно ніжним, соковитим і дуже ароматним: кожен шматочок буквально тане в роті. А ще такий десерт неймовірно корисний: думаємо про користь сиру розповідати немає потреби? Навіть якщо у вашій родині не люблять сир, то такий торт будуть їсти за обидві щоки.
Печиво, просочене ароматним сиропом з персиків і покрите сирним кремом: дуже ніжне, схоже на бісквіт – просто казка. Печиво беріть звичайне (типу «До кави» або «Пряжене молоко»), будь-якої форми (орієнтуйтеся на свою форму).
Інгрідієнти:
- 500 грам сиру;
- три столові ложки густої сметани;
- п’ять столових ложок цукрового піску;
- 90 грам вершкового масла;
- 30 штук цукрового печива;
- одна банка консервованих персиків.
Для глазурі:
- дві столові ложки какао порошку;
- дві столові ложки густої сметани;
- три столові ложки цукрового піску.
Спосіб приготування:
Сир перекладаємо в миску і збиваємо його блендером в однорідну масу.
Додаємо в перетертий сир цукровий пісок, м’яке вершкове масло (дістаньте його з холодильника заздалегідь) і густу сметану (чим вище жирність сметани, тим вона смачніше).
Ще раз всі перетираємо блендером до однорідності. Консервовані персики нарізаємо невеликими кубиками. Частину персиків (цілих) необхідно буде залишити для прикраси.
Сироп з персиків переливаємо в миску – в ній потрібно вмочувати печево. Скляну квадратну форму застеляємо харчовою плівкою. Змащуємо дно невеликою кількістю сирного крему.
Кожне печиво вмочуємо в сироп, а потім викладаємо одним шаром у форму. Покриваємо шаром сирного крему, розподіляючи його рівномірно.
Потім знову викладаємо шар печива, просоченого сиропом, покриваємо його сирним кремом і накриваємо просоченим печивом. Після того, як цей шар змастили сирним кремом, посипте його нарізаними персиками.
Потім шар печива, крем і фрукти. Завершальні шари: печиво, крем, печиво.
Останній шар кремом змащувати не потрібно.
Накриваємо торт харчовою плівкою і відправляємо його в холодильник, мінімум на дві години. Приготуємо шоколадну глазур: у каструлю викладаємо цукровий пісок, какао-порошок і сметану.
Все ретельно перемішуємо, ставимо каструлю на плиту і, при постійному помішуванні доводимо вміст до кипіння. Вогонь відразу вимикаємо і залишаємо глазур холонути.
Торт виймаємо з холодильника, накриваємо його блюдом для сервірування і перевертаємо. Краї торта вирівнюємо ножем або лопаткою. Прикрашайте торт на свій смак. Поливаємо торт глазур’ю, посипаємо крихтою печива.
Джерело:osoblyva.com