Пакетовані продукти швидкого приготування мають насичений, виразний смак, але дуже шкідливі для здоров’я
Продукти швидкого приготування містять величезну кількість консервантів, барвників і підсилювачів смаку, які не просто негативно впливають на функції внутрішніх органів, а й можуть стати причиною розвитку страшних недуг. Про це розповіла лікар Вікторія Савицька.
Швидкорозчинні супчики з пакетика не вимагають зусилля і часу, причому найчастіше вони подобаються навіть більше, ніж домашні. Також як і локшина швидкого приготування і різні пюре і каші зі смаком курки, грибів, свинини і т.д.
Воно й не дивно – ці продукти містять глютамат натрію – один з видів підсилювачів смаку. Завдяки йому ця їжа стає більш ароматною, а її смак – виразним і незабутнім.
«Консерванти, барвники, підсилювачі та інше надають самій банальної їжі ніжний апетитний вигляд, а інша хімія в складі допомагає продукту довго не псується. Самі по собі ці компоненти дозволені в більшості країн світу для приготування продуктів харчування. Ось тільки, як встановили вчені, при інших факторах ризику, вони можуть спровокувати ріст ракових клітин», – попереджає лікар.
З тієї ж причини фахівець радить звести до мінімуму, а по можливості – виключити з раціону будь-які майонези, кетчупи та будь-які інші готові соуси і приправи. Крім уже перерахованих шкідливих речовин, при їх промисловому виготовленні часто використовують трасн-ізомери жирних кислот. Вони то і провокують утворення злоякісних пухлин…