Хто стане сперечатися, що краще за все виходить домашня випічка? Саме вона найсмачніша. Пролом шматочок – і відразу підступають щасливі спогади про дитинство, рідний дім.
Пропонуємо вам самостійно спекти «Вишню під снігом». Так його автор назвала зовсім не складне в процесі виготовлення печиво з ягідної начинкою.
Та й за часом це всього півгодини.
Печивом можна прикрасити як святковий стіл, так і звичайний, суботній. Сподіваємося, легкі, солодкі подушечки з пісочного тіста припадуть вам і вашим рідним за смаком.
Складові:
борошно пшеничне – 400 г; цукор тростинний – 2 ст.л .; розпушувач – 1 ч. л. ; сметана – 2 ст. л .; масло вершкове – 150 г; яйце – 3 шт. ; ягоди вишні – 50 шт .; варення вишневе – 50 г; пудра цукрова – 1 ст. л.
Приготування 1. Просіяти борошно з розпушувачем в досить глибоку миску, додати цукор, перемішати. 2. Додати сметану з яйцями, покришити вершкове масло і швидко замісити тісто. 3. Розкачати тісто у вигляді подовженого прямокутника товщиною 0,8 см. Змастити край варенням і викласти на нього 50 Вишеньок в ряд. Згорнути тісто в трубочку і нарізати на шматочки по дві вишні всередині.
4. Викласти на деко, який застелена папером, і поставити в духовку на 20 хвилин (при температурі 180 гр.)
Готове печиво посипати цукровою пудрою. Зверніть увагу. Таке печиво з ягодами вийде хрустким, що не
нудотно солодким, з невеликою кислинкою. Для начинки краще взяти свіжу, консервовану або ж заморожену вишню (без кісточок). Всередину печива можна покласти разом з вишеньками інші фрукти, також сухофрукти і навіть горіхи.
Смачного!