Дуже простий рецепт, в якому не доводиться витрачати час на заміс тіста для пирога.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
– лаваш тонкий, 2 шт;
– масло вершкове, 30 г;
– сир, 400 г;
– майонез, 4 ст.л.
Для приготування заливки:
– яйця, 2 шт;
– молоко, 250 мл.
Сир натираємо на крупній тертці.
З лаваша вирізуйте кола по діаметру своєї форми. Форму змащуємо вершковим маслом. На дно кладемо 1 шар лаваша, змащуємо трохи майонезом і викладаємо сир, розподіляємо тонким шаром. Зверху кладемо лаваш, знову змащуємо майонезом і викладаємо сир. Чергуючи всі верстви і формуємо пиріг. Верхній шар – тертий сир.
Молоко збиваємо з яйцями і виливаємо в форму на пиріг.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо 20 хвилин, поки не зарум’яниться. Остигати залишаємо у формі, потім виймаємо і подаємо до столу.
Пиріг виходить дуже листковий і м’яким. Щоб зробити пиріг ще оригінальнішим, можна сир змішати з шматочками копченої ковбаси, грибами, рубаною зеленню. Тим, хто вважає за краще повністю сирний смак, твердий сир можна змішати з солоним сиром і кропом, тоді смак пирога стане набагато багатше, а плавлений твердий сир і творог доповнять один одного.