Відмінна добірка на всі випадки життя. Збережіть у себе ці рецепти кремів і у вас завжди буде варіант для будь-якої випічки.
За матеріалами – Я Люблю Готовить.
Крем заварний з ваніліном
Інгредієнти:
молоко – 0,5 л; цукор – 200 г; ванілін – 1 ч. л.; борошно – 50 г; жовтки – 4 шт.;
Приготування:
Жовтки відокремлюються в ємність і розтираються разом з цукром.
Борошно і ванілін додаються і змішується з яєчно-цукрової сумішшю.
Молоко доводиться до закипання, додається до основи крему і перемішується.
Крем перекладається у вогнетривкий посуд і вариться на плиті до густого стану.
Крем вершково-ванільний
Інгредієнти:
вершкове масло – 1 упаковка; цукрова пудра – 100 г,; яйця – 4 шт.; цукор – 1 ст.; ваніль за смаком
Приготування:
Яйця змішуються з цукром в товстостінній вогнетривкої ємності.
Маса замішується на плиті до густого стану і охолоджується.
Масло змішується з цукровою пудрою віночком або блендером.
Масляний суміш з’єднується з яєчно-цукрової масою і ваніллю.
Кремова основа остуджують в холодильнику.
Пряний крем на основі згущеного молока
Інгредієнти:
вершкове масло – 200 г; яйця – 2 шт.; згущене молоко – 100 г; прянощі за смаком (можна лікeр або ваніль).
Приготування:
Масло розтоплюється до м’якого стану і збивається зі згущеним молоком.
Жовтки акуратно змішуються з основою крему.
Для пряного смаку додається ваніль або лікeр до 50 гр.
Крем на швидку руку
Інгредієнти:
(розрахунок 1: 1)
згущене молоко; вершкове масло.
Приготування:
Масло виймається з холодильника заздалегідь, збивається з основним інгредієнтом. Остужується в холодильнику.
Крем “Манний”
Інгредієнти
цукор ванільний – 1 ч.л., молоко – 0,5 л; яйце- 1 шт.; масло вершкове – 0.5 ч.л,; манка – 1 ст.л.,; цукор – 1 ч.л.;
Приготування:
Молоко кип’ятиться з додаванням ванільного цукру.
Манка заливається водою (півсклянки) і вимішується виделкою.
Додається в молоко і доводиться до закипання на повільному вогні.
Жовток змішується з цукром до утворення піни.
Каша акуратно вливається в яєчну суміш і збивається до пишної консистенції.
Сир-крем “Маскарпоне”
Інгредієнти:
жирний сир – пачка; класичні вершки – 200 мл.
Приготування:
Сир кілька разів протирається за допомогою сита.
Вершки холодної температури вливаються в ємність до сиру, і маса збивається блендером до консистенції крему.
Крем для еклерів “Ванільний”
Інгредієнти:
борошно – 2 ч.л.; яйця – 2 шт.; масло вершкове – 2 ч.л.; ваніль – 1 ч.л.; цукор – 1 ст.; молоко – 1 ст.
Приготування:
Борошно ретельно змішується з яйцями.
Молоко кип’ятиться з цукром. Маса весь час помішується ложкою.
Далі воно акуратно вливається в борошняну масу і ретельно перемішується.
Кремова основа замішується на плиті до густого стану. Не кип’ятити!
Ваніль і масло (розтоплене) додаються в масу і збиваються вінчиком.
Крем остуджують у холодній воді.
Крем за 5 хвилин
Інгредієнти:
молоко – до 200 мл; тепле вершкове масло – пачка; пакетик ванілі; цукрова пудра – 200 г;
Приготування:
Молоко доводиться до кипіння і охолоджується.
Складові рецепту перемішуються міксером 5 хв. до однорідного стану.
Крем стає перлового кольору – готово!
Смачного! Обов’язково зберігайте і діліться з друзями!