Дуже ніжне м’ясо. Збережіть собі рецепт!
Складові:
- 1 кг м’яса
- 0,5 кг сала
- лавровий лист
- духмяний перець (горошком)
- чорний мелений перець
- сіль
Приготування:
М’ясо нарізаємо середніми шматочки. Солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо. Банки миємо, не стерилізуємо. Залізні кришки миємо, стерилізувати теж не треба. Укладаємо на дно по 1-2 лаврових листки, духмяний перець, потім нещільно укладаємо м’ясо.
Не докладаємо м’ясо, десь 2-3 сантиметри до краю банки, щоб не витікав вміст. Для страховки знизу в духовці поставте деко і налийте трохи води. Банки прикриваємо залізними кришками і кладемо їх в холодну духовку.
Розігріваємо духовку до 250 градусів. Стежимо, коли закипить м’ясо, знижуємо температуру до 150 градусів і тушкуємо його 3 години.
Поки готується м’ясо нарізаємо сало на маленькі шматочки і кладемо на сковороду і витоплюємо жир на малому вогні. Готове м’ясо, заливаємо зверху витопленим жиром. Виймаємо банки з духовки і закручуємо кришки, перевертаємо, перевіряємо на герметичність, потім перевертаємо їх назад.
Зберігаємо при кімнатній температурі.
Смачного!
Опубліковано 7 лютого 2019 року