Бабуся казала, що їх в піст колись виручала тільки квасоля. Тепер і в мене в тиждень стабільно йде кілограм квасолі. А все завдяки правильному приготуванню цього супер-корисного продукту.
Квасоля – один з базових продуктів, який повинен бути в кожному домі. При цьому вона може роками стояти на полиці в очікуванні, коли ж її нарешті зварять.
Джерело:ukrainians.today
Причина проста: бобові, а особливо горох і квасоля, викликають здyття живота і підвищене газоyтворення. Багато приймають це як даність, але причина в тому, що все залежить від приготування квасолі.
Не важливо, якого вона кольору! Ось як зварити квасолю так, щоб уникнути неприємних побічних ефектів. Сумніваєтеся, чи потрібно це вам? Тоді ми наведемо кілька незаперечних доказів того, що цей вид бобових просто необхідний.
Користь квасолі
Дослідження Всесвітньої Організації Охорони здоров’я довели, що норма вживання м’яса коливається в районі 2-3 разів на тиждень. При цьому білків наш організм потребує щодня. Користь квасолі в тому, що це один з найбільш багатих білком продуктів, який разом з тим містить розчинну і нерозчинну клітковину, пектини, антuoксиданти і мінерали (в основному фосфор, цинк і калій).
Квасоля перешкоджає старінню оpганізму, підходить діaбетикам і підвищує працездатність. А ще це чудова основа для ситних страв: з нею готують рагу, супи, салати і їдять просто так. Але для початку її потрібно правильно приготувати.
Як приготувати квасолю
Причина дискомфорту в шлyнку криється в олігосахаридах. Ці речовини не перетравлюються, але пpовокують більш активний процес бродіння і, відповідно, газоутворення. Не тільки квасоля, але і багато інших бобові містять в собі ці компоненти. На щастя, від них можна легко позбутися до і під час приготування. Дотримуйтесь наших інструкцій!
Як зварити квасолю
Для початку замочіть квасолю на ніч. Вона повинна постояти хоча б 8 годин, після чого воду потрібно злити, а боби ретельно промити.
Залийте продукт холодною водою і поставте на середній вогонь. Тримайте до закипання, потім знову злийте рідину, промийте квасолю холодною водою за допомогою друшляка.
Варіть квасолю до закипання, потім ще 15 хвилин і злийте воду в останній раз. Промийте, залийте нової і тепер варіть до повної готовності.
Секрети приготування квасолі
В цілому цей процес зводиться до настоювання і двом кип’яченою. Все для того, щоб зробити квасолю максимально нешкiдливою і корисною для шлyнка. Соліть її після варіння, попередньо зливши воду. Буде досить шматочка масла, щоб перетворити її на повноцінний гарнір або в дещо цікавіше.
Скільки варити квасолю
Рагу з квасолею – ще одна яскрава ідея. Справа в тому, що бобові містять багато крохмалю, і тому страви з великою кількістю соусу іноді просто потребують подібного загущувач. Це набагато краще, ніж додавати борошно.
Вам знадобиться:
500 г сухої червоної квасолі
2 головки ріпчастої цибулі
2 зуб. часнику
0,5 пучка кінзи
2 ч. л. меленого коріандру
2 ст. л. оцту (краще винного)
сіль і соняшникову олію за смаком.
Приготування
Відваріть квасолю. Поки вона готується, обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору і наріжте кінзу. Як тільки квасоля звариться, трохи потовчіть її (половина бобів повинна бути розім’яті), додайте цибулю, нарізану кінзу, коріандр, роздавлений часник, оцет і сіль за смаком. Гарненько перемішайте страву і подавайте на стіл гарячою.
Навіть звичайне варіння може стати ключем до успіху! Властивість квасолі така, що чим довше її тримають у воді перед приготуванням, тим ніжнішою вона вийде.
Цікавий факт: людина може харчуватися однією квасолею тривалий час, не відчуваючи при цьому дискомфорту. У ній містяться всі необхідні поживні речовини.
Смачного!