«Нехай їжа буде вашим ліками, а ліки – вашою їжею!», – сказав Гіппократ, батько медицини. Інша давня теорія говорить, що рослини були створені Богом у формі людських органів, щоб люди знали, для чого вони найбільш корисні. І якщо ви чули приказку: «Ми те, що ми їмо», ви дізнаєтеся, чому.
Кожен орган тіла відповідає їжі, яка не тільки приносить йому користь, але і дуже схожа на нього. Якщо придивитися до переваг багатьох продуктів з точки зору їхнього здоров’я, їх форми і органів, які вони лікують, то виявиться, що багато продуктів і органи дуже схожі.
Іншими словами, природа дарує нам зцілення через фрукти і овочі, а ключем є їх форма або колір. Збіг це чи ні, але ви можете скористатися цим, щоб піклуватися про своє тіло і своє здоров’я.
Грецькі горіхи.
Горіхи і складки волоських горіхів нагадують мозок. Вони навіть розділені на 2 частини, і відображають праву півкулю і ліву півкулю людського мозку. Крім цієї подібності, вчені довели, що горіхи можуть бути корисні для мозку, тому що багаті омега-3 – незамінною жирною кислотою, яка стимулює роботу мозку.
Морква.
Розріжте моркву, і вона буде виглядати як очі. Морква повна вітамінів і антиоксидантів, таких як бета-каротин, який знижує ризик дегенерації очей і макули, основна причина втрати зору у людей похилого віку. Також вона допомагає знизити ризик розвитку катаракти. А вітамін А необхідний для підтримки здоров’я ваших очей.
Селера.
Довге стебло селери нагадує кістку людського тіла. Це корисна їжа для кісток. Селера є хорошим джерелом кремнію, який є частиною молекулярної структури, яка забезпечує міцність кісток. Інший збіг: кістки містять 23% натрію і селера також.
Помідори.
Якщо ви розріжете помідор, ви помітите, що він нагадує структуру серця, і має камери, як передсердя і шлуночки. Помідор містить антиоксидант лікопен, який знижує ризик серцевих захворювань і багатьох видів раку. Через високий вміст калію і заліза помідор є потужним союзником в боротьбі з серцевими захворюваннями.
Авокадо.
З його опуклою формою і наявністю овальної западини в центрі, авокадо дивним чином перетинається з силуетом вагітної жінки. Гінекологи рекомендують використовувати авокадо під час вагітності, тому що цей фрукт допоможе зберегти здорову шийку матки. Крім того, цей фрукт здатний боротися з гормональним дисбалансом.
Інший збіг: плоди авокадо дозрівають протягом 9 місяців (від квітки до плоду). Вживаючи авокадо під час вагітності, ви обов’язково швидко відновитеся після пологів. Цей фрукт також запобігає таким захворюванням, як дисплазія або рак шийки матки або рак яєчників. Авокадо є хорошим джерелом фолієвої кислоти.
Гриби печериці.
Якщо ви розріжете печериці навпіл, ви помітите що гриб нагадує людське вухо. Дефіцит вітаміну D може викликати проблеми зі слухом. Гриби є одними з найбільш рідкісних продуктів, які містять вітамін D.
Цей вітамін особливо важливий для здоров’я кісток вуха, найменших кісток в вусі, які передають звук в мозок. Щоб прибрати проблеми зі слухом, рекомендується вживати як мінімум раз на тиждень гриби або будь-яку іншу їжу, багату на вітамін D.
Виноград.
Легені складаються з гілок невеликого дихального шляху, який спливає крихітними скупченнями тканини, званої альвеолами легень. Ці структури, які нагадують виноградне листя, дозволяють кисню проходити з легеней в кров.
Дієта, багата фруктами, такими як виноград, може знизити ризик розвитку раку легенів і емфіземи легенів. Виноградні боби також містять речовину під назвою проантоціанідіни, які, як можна стверджувати, зменшують тяжкість астми, викликаної алергією.
Цибуля.
Цибуля нагадує клітини організму. В даний час дослідження показали, що цибуля допомагає очистити всі клітини. Також цей овоч виробляє сльози, які омивають епітеліальні шари очей.