Червона цибуля ще з давніх часів цінувалася в народі, адже вона не тільки смачна, але ще і дуже корисна.
По-перше, вона зміцнює імунну систему
У червоній цибулі міститься велика кількість мікроелементів, які і надають їй характерний окрас. Ці речовини зміцнюють імунну систему, ущільнюють стінки кpoвоносних судин, а також допомагають боротися з ознаками iнфeкції.
По-друге, знижує рівень холестерину
Підвищений рівень холестерину в кpoві має ряд небезпечних наслідків, тому необхідно використовувати будь-який метод його зменшення. Якщо регулярно в своєму раціоні вживати червону цибулю, то через кілька місяців рівень холестерину в організмі знизиться на 20%.
По-третє, має антисептичний ефект
Завдяки своїм дезинфікуючим можливостям, червона цибуля, як і ЇЇ біла родичка, успішно виступає як антисептичний засіб при вірусних і бактеріальних захворюваннях. У народній медицині червона цибуля використовується для лікування і профілактики глистів і для лікування ясен.
Четвертим є те, що цей овоч нормалізує обмін речовин
Червона цибуля джерело вітамінів А, В, С і РР. Такий багатий вітамінний врожай стимулює метаболізм, а це в свою чергу сприяє схудненню, а також має омолодітельние властивості для кожи.
П’ятий пункт – стимулює роботу травного тракту
Цей вид цибулі містить в своєму складі кислоту, яка сприятливо позначається на роботі шлунково-кишкової системи. Всім тим, хто страждає від постійного болю в шлунку при хронічному перебігу ряду хвороб, червона цибуля показаний до регулярного вживання.
Джерело:merezha.co