Всі знають, що у хрущовках площа кухонь дуже маленька – переважно 6 м.кв.
А є й такі будинки, де кухня взагалі – 4 м.кв.
Це було зовсім звичним явищем, але зараз це
дуже дивує, чому ж саме такі були планування у тодішніх новобудовах.
Виявляється, великі кухні могли сприяти розтраті продуктів і розкоші, що суперечило духу соціалізму і колективізму, пише Телеграф.
В СРСР в післявоєнні роки та в період відновлення була величезна нестача житла.
Будівництво великих квартир з просторими кухнями було економічно недоступним для багатьох сімей.
Також варто враховувати обмежену кількість доступних будматеріалів і ресурсів.
Це унеможливило будівництво великих кухонь.
Маленькі кухні часто створювалися з урахуванням оптимізації простору, та аби радянська людина відчувала свої межі.
У радянському суспільстві часто цінувалися мінімалізм і простота.
Маленька кухня відповідала цим цінностям.