Усі ми любимо гранат. Ця ягода особливо популярна взимку.
Кисло-солодкий, яскраво виражений смак не залишить байдужого ніколи.
Однак сам процес поїдання стиглих зерен зазвичай перетворюється на справжню епопею: хтось з’їдає гранат цілком і повністю, а хтось випльовує кожну кісточку.
Кісточки граната можна їсти
Про корисні властивості граната ми говорили не один раз, але ось про кісточки мовчали!
Насправді гранатові кісточки є найскладнішими видами вуглеводів. Фактично — це природна клітковина, яка перетравлюються організмом людини. Така їжа сприяє очищенню травних органів від токсинів і мікроорганізмів. Тому на питання: чи можна їсти гранат з кісточками, багато сміливо відповідають позитивно.
Також в гранатові зерна входить вітамін E, поліненасичені кислоти й рослинні жирів, завдяки чому здатні покращувати гормональний баланс в організмі.
Ще їх радять вживати, щоб зменшити артеріальний тиск та позбутися головного болю.
Вживання такого корисного продукту допомагає підвищити кількість гемоглобіну в крові, виключаючи ризик виникнення анемії.
Жінки, які страждають від передменструального синдрому, легше переносять цей несприятливий період свого життя, якщо вживають гранат. А чоловікам радять їх споживати для підвищення чоловічої витривалості.
Правда, необхідно їх обов’язково розжовувати, щоб не пошкодити зубну емаль. Також вважають, що гранатові кісточки можуть залишатися в апендиксі, але якщо їсти в межах норми, то ніякої шкоди вони вам не принесуть.
Важливо! Гранати здатні знижувати артеріальний тиск, тому з ним слід бути обережним вагітним жінкам.
Не бійтеся вживати гранат з кісточками! Він принесе вам тільки користь.
Ви любите гранат?
Джерело:poshepky.com