Після такого гарніру іншого ви не захочете.
Шеф-кухар Жоель Робюшон, який отримав не менше 32 зірок Мішлена, розповів, як
приготувати правильне пюре із картоплі.
Секрет страви — у виборі картоплі.
Рекомендовано використовувати сорти з жовтою м’якоттю та високим вмістом крохмалю.
Інгредієнти:
500 г – картоплі
100 г – вершкового масла
100 мл – молока
сіль до смаку
Відваріть картоплю в шкірці до готовності.
Це допоможе зберегти більше смаку продукту.
Почистіть її ще гарячою.
Для отримання найніжнішого пюре не давіть картоплю, а протріть її через дрібне сито.
Тоді перемістіть картоплю у каструлю та поставте на маленький вогонь.
Постійно перемішуючи, «обсушіть» її кілька хвилин. Випарювання картопляного пюре на слабкому вогні допоможе видалити зайву вологу і зробити пюре більш повітряним.
Не перестаючи перемішувати, поступово додавайте вершкове масло та тепле молоко.
Саме завдяки цьому перемішуванню пюре набуде тієї самої кремової текстури.
Смачного!