Домашній квас, вже через 6 годин. Смачно, швидко, не відрізнити від бочкового, пише Мережа Новин.
Вам знадобиться:
- 5 літрів холодної води;
- 2 столові ложки цикорію (звичайного, без всяких добавок смакових);
- чайна ложку лимонної кислоти;
- 650 гр цукру (якщо любите менш солодкий, то цукру можна взяти 400 гр)
Приготування:
- Все з’єднуємо, і ставимо на вогонь щоб закипіло.
- Як закипить, вимикаємо і нехай стоїть охолоджується до градусів 30-ти
- Засипаємо половину 11-ти грамової пачки сухих дріжджів
- Залишаємо на години 3-4, щоб з’явилася піна (якщо вийде не такий різкий, то можна залишити на ніч в теплому місці).
- Як побачили, що з’явилася піна, пробуємо на смак (вже повинен бути як квас, тільки не холодний), далі розливаємо в тару і ставимо в холодильник для охолодження.
- Джерело:bbcccnn.org
Копіювати