Шаурма — страва, яка популярна у всьому світі.
М’ясо, обсмажене на грилі і загорнуте в лаваш, разом з овочами і соусом — справжній делікатес! М’ясо для шаурми має бути попередньо замаринованим. Для маринаду (як один з варіантів) змішується вода з лимонним соком, оливковою олією, соєвим соусом і карі. Овочева начинка може бути найрізноманітнішою. Сьогодні ми вам розповімо 5 найсмачніших рецептів шаурми, які можна приготувати і в домашніх умовах.
1. Домашня шаурма з вареною ковбасою та овочами.
Інгредієнти:
Прямокутний лаваш 2 шт.; Капуста пекінська 5-6 листків; Варена ковбаса або шинка 400 г;
Голландський сир 150 г; Свіжий огірок 2 шт.; Морква по-корейськи 200 г; Свіжі помідори 2 шт.;
Кетчуп 2 ст. л.; Майонез 2 ст. л.; Зелень свіжа 1 пучок.
Спосіб приготування:
Наріжте на шматки ковбасу та обсмажте на сковороді.
Покладіть ковбасу на лаваш та додайте порізані брусочками огірки, скибочками помідори, капусту дрібно пошатковану, зелень, моркву по-корейськи, натертий сир, сітку з майонезу та кетчупу.
Краї лавашу необхідно загорнути рулетом.
Викладіть на сковороду та обсмажте з двох сторін.
2. Шаурма домашня швидкого приготування.
Інгредієнти:
М’ясо куряче 200 г; Прямокутний лаваш 2 шт.; Свіжа капуста 100 г;
Морква по-корейськи 100 г; Помідори чері 4 шт.; Огірки свіжі 1 шт.;
Кетчуп шашличний 2 ст. л.; Майонез домашній 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Нашаткуйте капусту та обсмажте курятину.
Викладіть на лаваш ці продукти та додайте кетчуп, зверху огірки кружечками, помідори тонкими скибочками, моркву по-корейськи та майонез.
Краї лаваша потрібно загорнути рулетом та поставити в мікрохвильову піч.
3. Рецепт домашньої шаурми з курячим філе.
Інгредієнти:
Прямокутний лаваш 2 шт.; Філе куряче 300 г; Цибулина 1 шт.; Капуста свіжа 200 г;
Свіжий огірок 1 шт.; Свіжі помідори 2 шт.; Кетчуп шашличний 5 ст. л.; Свіжий кефір 4 ст. л.;
Майонез легкий 2 ст. л.; Часник 2 зубки;
Спосіб приготування:
Цибулю та куряче філе подрібніть та обсмажте на оливковій олії.
Нашаткуйте капусту та змішайте з майонезом, посоліть.
З’єднайте кетчупу 5 ст. л та приправи 1 ч. л.
Змішайте кефіру 5 ст. л. з майонезом та часником.
Змастіть лаваш двома соусами та покладіть на край куряче філе, далі капусту, помідори скибочками та огірки кружечками.
Загорніть рулетом та обсмажте на сковороді.
4. Домашня шаурма з м’ясом та свіжими овочами.
Складові:
Лаваш прямокутний 2 шт.; М’ясо свіже 300 г; Капуста молода 100 г; Перець болгарський 0,5 шт.;
Огірки молоді 1 шт.; Червоні томати 1 шт.; Зелень 1 пучок; Жирна сметана 2 ст. л.;
Часник 3 зуб.; Цибуля червона, маринована у винному оцті з цукром та сіллю 1 шт.; Олія соняшникова 30 мл.
Спосіб приготування:
Сметану, петрушку та розчавлений через прес часник змішати. Додати сіль та перець.
Лаваш змастити соусом та викласти овочеву начинку.
Обсмажити м’ясо на рослинній олії та викласти наступним шаром.
Загорніть, підгинаючи один край лавашу рулетом та обсмажте.
5. Домашня шаурма зі смачною начинкою.
Інгредієнти:
Лаваш прямокутний 3 шт.; М’ясо м’яка частина 400 г; Свіжий часник 2 зубчики;
Червоні помідори 2 шт.; Капуста білокачанна 200 г; Свіжі огірки 4 шт.;
Соус або кетчуп 3 ст. л.; Майонез легкий 3 ст. л.; Перець мелений чорний 0,5 ч. л.;
Карі 0,5 ч. л.; Сіль морська 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Наріжте м’ясо на шматки та обсмажте на рослинній олії, додайте карі, сіль та перець.
На одну сторону лаваша необхідно викласти м’ясо, а зверху нарізані огірки, капусту та помідори.
Підверніть краї лаваша та закрутіть у вигляді рулету.
Обсмажувати на сковороді без використання олії.
Смачного!
Джерело:globalpres.co