Всі звикли, що процес приготування тушонки вдома дуже складний і марудний. Але є спрощений рецепт приготування у духовці.
Інгредієнти для приготування:
м’ясо – 1 кг; сало – 0,5 кг; лавровий листок; перець горошком; сіль – 1 ст. л.; чорний мелений перець (за смаком).
Спосіб приготування
1) Промити і просушити м’ясо.
2) Почистити від плівок і порізати шматочками 6-7 см шириною, посолити і поперчити.
3) Перемішати і залишити приблизно на 1 годину.
4) Скляні банки (0,5 або 0,7 л) помити, простерилізувати.
5) В кожну банку покласти 1-2 лаврових листки, перець горошком, зверху вкласти м’ясо (2-3 сантиметри нижче краю банки).
6) На дно духовки бажано покласти посудину з водою. Банки накрити залізними кришками з витягненими гумками.
7) Розігріти духовку до 250 градусів. Але від часу закипання м’яса знижувати температуру до 150 градусів. Готувати 3 години.
Тим часом обжарити нарізане сало на повільному вогні. Залити цим жиром зверху тушонку.
9) Витягнути банки, в кришки вставити гумки, закатати, поставити вверх дном, обгорнути рушником, залишити до охолодження.
Смачного!