Гуцульський салат «Червоні маки»
Розкішний салат, прикрашений квітами маку, стане родзинкою святкового столу. Виглядає він дуже ефектно, готується легко, з простих і доступних інгредієнтів.
Всі ваші гості будуть в захваті від такої краси!
Складові:
куряче філе 300 грам;
мариновані печериці 1 баночка;
помідори 3 шт .;
зелена цибуля кілька стебел;
сир твердий 100 грам;
майонез 100-150 грам;
сіль за смаком.
Для прикраси:
помідор середній 3 шт .;
маслини без кісточок 2-3 шт .;
кріп кілька гілочок;
насіння маку 1 ч.ложка.
Приготування:
Куряче філе відварити в підсоленій воді і дрібно нарізати або порвати на волокна.
Мариновані гриби нарізати пластинами.
Помідори нарізати кубиками.
Зелену цибулю дрібно нарізати.
Сир натерти на дрібній тертці.
Викласти салат шарами: куряче філе, майонез, гриби, зелена цибуля, майонез, помідори, майонез.
Посипати салат тертим сиром.
З помідорів вирізати кружальця і скласти з них «квіти». З маслин зробити серединку «маку», з гілочок кропу – «стебла». За бажанням, посипати «квіти» насінням маку (як на фото).
Дати салату просочитися декілька годин і подавати.
Смачного!
Джерело:ukrainians.today